Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наш банер
Друзі сайту

«ГАРЯЧА ЛІНІЯ»
ЛУГАНСЬКОГО ОУЛМГ ДЛЯ ОПЕРАТИВНОГО ІНФОРМУВАННЯ 
З ПИТАНЬ РЕАЛІЗАЦІЇ ТА ПОХОДЖЕННЯ ДЕРЕВИНИ:

(050) 870-57-46



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Січень » 30 » Кількість лісових пожеж у 2011 році зменшилася на 39%!
12:06
Кількість лісових пожеж у 2011 році зменшилася на 39%!

«У 2011 році в лісах Луганської області зафіксовано 212 випадків лісових пожеж на площі 18,31 га., що є найнижчим показником пошкодженої площі лісових пожеж за останні роки», - заявив т.в.о. начальника Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства Олексій Латинін в ході збору керівного складу цивільного захисту та оборони області.

 

Під керівництвом голови Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка в засіданні, на якому були підведені підсумки роботи за 2011 рік та визначені основні завдання на поточний рік, також взяли участь заступник голови Державної інспекції техногенної безпеки України Ігор Гасек, голова обласної ради Валерій Голенко, начальники штабів обласних спеціалізованих служб цивільного захисту і оборони, керівництво міст і районів та інші.

 

З основною доповіддю виступив начальник Головного управління МНС України в Луганській області Ігор Гундар, який підкреслив, що завдяки комплексу організаційних і практичних заходів, проведених під керівництвом обласної державної адміністрації та обласної ради вдалося звести до мінімуму кількість надзвичайних ситуацій і якісно підвищити готовність органів управління і сил цивільної захисту.

 

У своїй доповіді Олексій Латинін зазначив, що, незважаючи на посушливі періоди (4-5 клас пожежної безпеки) з високими температурами та сильними південно-східними вітрами, які не оминули область і минулого літа, кількість лісових пожеж в 2011 році зменшилася на 39%, а пошкоджена вогнем площа з 517 га у 2010 р. до 18.3 га.

Домогтися такого результату вдалося завдяки значній профілактичній роботі по підготовці до пожежонебезпечного періоду, проведеній Луганським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, а також завдяки спільній роботі служб охорони і захисту лісу ОУЛМГ, управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації, екологічної інспекції та МВС.

 

За словами Олексія Латиніна, протягом пожежонебезпечного періоду була організована безперебійна робота 24-х лісопожежних станцій, в повному обсязі виконані заплановані заходи по облаштуванню мінполос і догляду за ними. Уздовж доріг і біля населених пунктів було виставлено понад тисячі одиниць наочної агітації, перекриті позапланові дороги, а в усіх районах працювали оперативно-мобільні групи з попередження лісових пожеж та виявлення лісопорушників. В значній мірі цьому посприяло й придбання за кошти Держбюджету, виділених Держлісагентством України додатково 5 пожежних телеустановок та 5 пожежних модулів.

 

Також він зазначив, що протягом всього пожежонебезпечного періоду перевірялися як лісові масиви, так і робота з профілактики та готовності до ліквідації лісових і степових пожеж районних державних адміністрацій, міських, сільських і селищних рад. Виявлені недоліки в ході рейдів розглядалися на нарадах, які проводив особисто губернатор. Приймалися негайні заходи щодо їх усунення, які в кінцевому підсумку вдалося втілити в позитивний результат.

 

Володимир Пристюк залишився задоволений роботою Луганського ОУЛМГ за 2011 рік: «У нас за минулий рік є непогані результати. Лісове господарство спрацювало добре: зменшилися пожежі, є зростання за всіма напрямами», - заявив голова Луганської облдержадміністрації. А також додав: «Немає нічого краще, ніж вчасно сказати людям: «Дякую!», а начальник ГУ МНС в Луганській області Ігор Гундар вручив заступнику обласного управління лісового та мисливського господарства Володимиру Шевченку почесну грамоту за сумлінне виконання службових обов'язків, плідну співпрацю з МНС, попередження надзвичайних ситуацій та пожеж в лісовому господарстві Луганської області.

 

 

                                                    Максим Щербаков, прес-служба Луганського ОУЛМГ
Переглядів: 1099 | Додав: Kakmyc | Рейтинг: 0.0/0