Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наш банер
Друзі сайту

«ГАРЯЧА ЛІНІЯ»
ЛУГАНСЬКОГО ОУЛМГ ДЛЯ ОПЕРАТИВНОГО ІНФОРМУВАННЯ 
З ПИТАНЬ РЕАЛІЗАЦІЇ ТА ПОХОДЖЕННЯ ДЕРЕВИНИ:

(050) 870-57-46



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Квітень » 11 » Лісомисливське господарство випускає фазанів на волю
08:49
Лісомисливське господарство випускає фазанів на волю

Нову домівку в навколишніх лісах знайшли днями шестеро фазанів, вирощених в умовах неволі в Сєвєродонецькому лісництві.Лісомисливське господарство випускає фазанів на волю 

Птахів вирощували спеціально, аби згодом збільшити їх поголів'я на волі.

Вже два роки Сєвєродонецьке лісомисливське господарство займається розведенням фазанів в неволі для подальшого їх переселення з комфортного вольєру в навколишні ліси. Минулого року в дику природу відпустили 14 птахів, і мисливствознавці вже побачили понад тридцяти одиниць молодняку. Враховуючи гарну виживаність фазанів в наших лісових масивах, було прийнято рішення збільшити розведення цих пернатих, для того в неволі залишили всіх наявних самиць. Тож цього року побачили світ по зовнішній бік клітки тільки шестеро пернатих красунчиків.

Для них підготували місцину на території Сєвєродонецького лісництва. Птахи цілком зможуть прокормитися самостійно, запевняють спеціалісти лісництва: поблизу річка, вже є зелена травиця, поряд допоміжний прикорм. Фазан — така сама курка — тільки дика, й поселяється неподалік людського житла, може, навіть, завітати у гості — на город, зазначає районний мисливствознавець Олександр Грамма.

Перед тим, як випускати на волю птахів, територію, що для них обрали, очистили від головного ворога фазанів — лисиці, їх тут вполювали цілих чотири. Це дозволить легше адаптуватися птахам у дикій природі. За статистикою, виживає 60-70% фазанів, випущених на волю.

Випущені на волю фазани одразу сховалися від нас у чагарнику, лише один золотогрудий красень після переїзду не "дав слабини”, а сміливо позував перед камерою, роздивляючись своє нове місце проживання. Незабаром він знайде собі пару, з якою зів'є гніздо... і фазанів в навколишніх лісах стане ще більше.

З сайту Телерадіокомпаніі СТВ

Переглядів: 1253 | Додав: Kakmyc | Теги: фазаны, воля, охота | Рейтинг: 0.0/0