Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наш банер
Друзі сайту

«ГАРЯЧА ЛІНІЯ»
ЛУГАНСЬКОГО ОУЛМГ ДЛЯ ОПЕРАТИВНОГО ІНФОРМУВАННЯ 
З ПИТАНЬ РЕАЛІЗАЦІЇ ТА ПОХОДЖЕННЯ ДЕРЕВИНИ:

(050) 870-57-46



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Січень » 30 » Луганське ОУЛМГ звітує та планує
16:28
Луганське ОУЛМГ звітує та планує

Начальник Луганського ОУЛМГ Олексій Приходько поспілкувався з прес-службою управління, підсумувавши 2013 рік та розповів про деякі плани та завдання на найближче майбутнє
 
 Останніми роками на Луганщині намітилася позитивна динаміка боротьби з лісовими пожежами. За словами начальника Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства Олексія Приходька, у 2012 році на площі 30.4 га було зафіксовано 235 випадків виникнення пожеж. У 2013, за ідентичний період часу, в лісах області на площі 26.5 га сталося 146 лісових пожеж. «Значною мірою зменшенню кількості лісових пожеж посприяло впровадження на підприємствах управління апаратно-програмного комплексу «Варта», який складається з робочого місця диспетчера, камер пожежного відеоспостереження, GPS-трекерів, встановлених на пожежній техніці та метеостанцій. Ця система допомагає працівникам лісопожежних формувань оперативно виявляти лісові пожежі та ліквідовувати їх на початкових стадіях»,- зазначив Олексій Приходько.
 
Розповів начальник облуправління і про інші новації, якими вже активно користуються лісомисливські підприємства області. Також він окреслив деякі плани і завдання на поточний рік.
 
Так, зокрема, у ДП «Станично-Луганське досвідне лісомисливське підприємство» у минулому році був побудований павільйон «Лісовичок», у якому здійснюється реалізація декоративного посадкового матеріалу та інших дарів природи.
 
На 15% у 2014 р. планується збільшення реалізації продукції лісового господарства. Цього вдасться досягти за рахунок збільшення обсягів переробки низькосортної деревини, насамперед для виробництва технологічної тріски. На виконання розпорядження Кабінету Міністрів та Держлісагентства України в лісомисливських підприємствах запрацювала Національна автоматизована інформаційна мережа електронного обліку лісопродукції. Це дозволить посилити контроль за її пересуванням і сприятиме боротьбі з незаконною заготівлею лісу. До речі, самих лісових масивів у 2013 році в області було створено на площі 4.6 тис. га.
 
 Велику роль у лісовому господарстві відіграють дороги. Вони слугують важливим чинником в успішному веденні лісового господарства, надаючи можливість освоєння наявного лісосічного фонду і своєчасного проведення необхідних лісогосподарських заходів. Також вони сприяють доступу до лісових масивів у протипожежному відношенні та є фундаментом для розвитку рекреації нашого краю. У 2014 році на Луганщині буде побудовано 5.4 км лісогосподарських доріг. У разі виділення коштів з держбюджету планується побудувати ще 14 км доріг протипожежного призначення та відновити 9.6 км раніше побудованих.
 
Також начальник Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства підсумував результати ялинкової компанії. За його словами, у передноворічний період 2014 року лісомисливськими підприємствами Луганської області було реалізовано 66.8 тисяч новорічних сосен на загальну суму 4.2 мільйона гривень. «Найбільше «пухнастих красунь» реалізували в ДП « Кремінське лісомисливське підприємство» - 12 тис. штук та ДП « Новоайдарське лісомисливське підприємство» - 10 тис. штук. Цьогорічним нововведенням стали спеціалізовані ялинкові базари. На них покупцеві за невелику плату пропонувалася додаткова послуга по упаковці деревця»,- розповів Олексій Приходько.
 
На поточний рік заплановано завершення реконструкції базисного лісового розсадника «Ведмеже озеро» в ДП «Сєвєродонецьке ЛМГ», потужності якого дозволять забезпечити потребу у якісному посадковому матеріалі підприємств Луганського ОУЛМГ.
 
А у Станично-Луганському районі побудують екологічну стежку. Вона буде створена з метою виховання у підростаючого покоління любові до природи і дбайливого ставлення до зелених масивів та стане чудовим доповненням до вже існуючого у районі музею лісу.
 
 
                                                                Прес-служба Луганського ОУЛМГ
Переглядів: 713 | Додав: Kakmyc | Рейтинг: 0.0/0