Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наш банер
Друзі сайту

«ГАРЯЧА ЛІНІЯ»
ЛУГАНСЬКОГО ОУЛМГ ДЛЯ ОПЕРАТИВНОГО ІНФОРМУВАННЯ 
З ПИТАНЬ РЕАЛІЗАЦІЇ ТА ПОХОДЖЕННЯ ДЕРЕВИНИ:

(050) 870-57-46



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Березень » 28 » На Луганщині готуються до зустрічі птахів
13:19
На Луганщині готуються до зустрічі птахів

Працівники Луганського лісництва разом із учнівською молоддю на території меморіального комплексу «Гостра Могила» розвісили 250 шпаківень.

Захід відбувся в рамках акції «Зустріч птахів», що входить до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках - 2012», організатором якої є Державне агентство лісових ресурсів України та Луганське обласне управління лісового та мисливського господарства. На 50 га лісу працівники лісництва та школярі Луганської спеціалізованої школи № 29 імені Г.Т. Берегового вивісили домівки для шпаків.

 

Незважаючи на ще доволі прохолодну як для кінця березня погоду, майже скрізь з ґрунту вже зійшов сніг, а значить невдовзі можна чекати потепління. Чекають його не тільки люди, але й птахи, зокрема, шпаки.

 

Перезимувавши в африканських та інших південних країнах, вони з нетерпінням очікують на повернення додому, в тому числі й на Луганщину, щоб опанувати свої улюблені місця проживання - шпаківні. Однак, не завжди такі місця є вакантними (горобці та синиці – ще ті конкуренти за жит.площу), а й не рідко вони взагалі відсутні. Тож, повернувшись на Батьківщину, птахи щодня  витрачають багато часу на відшукування місць для облаштування гнізд, а знайшовши починають біля них наспівувати різні звуки, зокрема, ті, що чули під час зимування в Африці та різних південних країнах.

 

Уже тільки за такий екзотичний музичний репертуар можна піклуватися про цих птахів, однак крім цього, шпаки – ще й дуже «цінні працівники» та «помічники» у лісовому та сільському господарстві. Харчуючись різноманітними шкідливими комахами, вони роблять значний внесок в збереження лісових насаджень, покращуючи тим самим екологічну ситуацію.   

 

«Шпаківні вивішуються поблизу водоймищ, тому що тільки там можуть жити шпаки. Однак, в таких місцях, зазвичай збираються на відпочинок люди, які інколи бездумно ламають домівки птаха. Тому намагаємося розвішувати якомога вище – до 6 метрів у висоту»,- розповів лісничий Луганського лісництва Іван Нітяга.

Максим Щербаков, прес-служба  Луганського ОУЛМГ

Переглядів: 1706 | Додав: Kakmyc | Рейтинг: 3.0/1