Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наш банер
Друзі сайту

«ГАРЯЧА ЛІНІЯ»
ЛУГАНСЬКОГО ОУЛМГ ДЛЯ ОПЕРАТИВНОГО ІНФОРМУВАННЯ 
З ПИТАНЬ РЕАЛІЗАЦІЇ ТА ПОХОДЖЕННЯ ДЕРЕВИНИ:

(050) 870-57-46



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Березень » 25 » Україні необхідна національна лісова політика, - Володимир Бондар
14:19
Україні необхідна національна лісова політика, - Володимир Бондар

Заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар під час ІІ етапу IV з’їзду лісівників назвав п’ять необхідних кроків, спрямованих на забезпечення збалансованості лісоуправління.

«Останнім часом ми бачимо велику кількість не фахових та суперечливих рішень, які можуть призвести до руйнації та дестабілізації надважливої галузі економіки. У цій ситуації нам дуже необхідно визначення чіткої лісової політики, тобто стратегічного бачення держави щодо лісів та лісового господарства. Якими повинні бути правила формування власності на ліс, принципи державного управління та фінансування, які пріоритетні функції лісів та лісового господарства тощо. На всі ці та інші питання повинна відповідати лісова політика держави», - наголосив він.

Також Володимир Бондар звернув увагу на те, що потрібно завершити розмежування повноважень щодо здійснення державного контролю та господарювання шляхом реформування системи державної лісової охорони.

«Питання розмежування повноважень щодо здійснення функцій держави ми обговорювали минулого разу. На жаль, в суспільстві склалась хибна думка з цього питання. Наша пропозиція – необхідно передати функції державної лісової охорони від державних лісогосподарських підприємств на рівень територіальних органів Держлісагентства. Ще минулого року підготовлено проект необхідних змін до законодавства з метою повного відокремлення функції державної лісової охорони від господарської діяльності», - підкреслив заступник Голови Держлісагентства.

Окрім того, Володимир Бондар звернув увагу на необхідність запровадження прозорого ринку деревини, орієнтованого на стимулювання поглибленої переробки та забезпечення ефективного використання лісових ресурсів без мети максимізації прибутків.

«Разом з представниками деревообробних асоціацій ми розробили проект закону про ринок деревини, в якому виписали чіткі та прозорі механізми продажу деревини. Минулого року ми віддали цей проект до Комітету промислової політики. Депутати цього комітету мали його зареєструвати і почати опрацьовувати. Однак, поки що цей перший крок не реалізовано. Нещодавно ми обговорювали це на зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації. Звичайно, цей законопроект можна і потрібно ще доопрацьовувати. Водночас, реєструються інші законопроекти, розроблені на основі нашого проекту, але з абсолютно нефаховими правками та неможливими позиціями для виконання», - зазначив він.

Заступник Голови Держлісагентства підкреслив, що необхідно забезпечити стабільність лісового, податкового і природоохоронного законодавства на довгостроковий період.

«Найголовніше, над чим нам потрібно працювати це зміна ставлення суспільства, громадськості, інших структур до представників лісівничих професій, до самого лісового господарства. Ми маємо йти до людей і пояснювати нашу роботу", - наголосив Володимир Бондар.

Прес-служба Держлісагентства

 

Переглядів: 438 | Додав: Kakmyc | Рейтинг: 0.0/0