Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наш банер
Друзі сайту

«ГАРЯЧА ЛІНІЯ»
ЛУГАНСЬКОГО ОУЛМГ ДЛЯ ОПЕРАТИВНОГО ІНФОРМУВАННЯ 
З ПИТАНЬ РЕАЛІЗАЦІЇ ТА ПОХОДЖЕННЯ ДЕРЕВИНИ:

(050) 870-57-46



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Червень » 10 » Профілактика лісових пожеж
12:36
Профілактика лісових пожеж

     Що може бути кращим за літній відпочинок на лоні природи — ліпшого проведення дозвілля годі й шукати, однак він має бути не лише приємним, а й безпечним. Про це городянам нагадують представники правоохоронних органів, МНС та лісового господарства, які проводять систематичні профілактичні заходи з попередження лісових пожеж та нещасних випадків в районі водойм.

    Спекотне літо так і манить до озера чи річки, освіжитися, відпочити, розважитись. Та щоб після такого дозвілля залишилися тільки приємні спогади, не слід нехтувати елементарними правилами поведінки на водоймах: не купатися при поганому самопочутті чи в стані алкогольного сп'яніння, не пірнати в місцях, де недосліджене дно, після тривалого перебування на сонці заходити у прохолодну воду повільно і поступово. Саме про це нагадували городянам правоохоронці та співробітники МНС в ході профілактичних заходів для попередження нещасних випадків. Така операція отримала назву «Берег-2013”.

   Щодня дільничними інспекторами міліції, інспекторами роти патрульної служби міського відділу проводиться відпрацювання лісопаркових зон, пляжів, а також барів та літніх майданчиків і баз відпочинку, які знаходяться в районі водоймищ. Таке відпрацювання проводиться в тому числі й з метою виявлення осіб, схильних до скоєння кримінальних чи адміністративних правопорушень. Увага до відпочинку на водоймах не випадкова, адже Луганщина в сумнозвісному лідерстві по числу осіб, що гинуть на водних об'єктах області. За 5 місяців поточного року вже було піднято 20 тіл затонулих людей.

    Спільні профілактичні заходи міліція проводить і разом з лісовою охороною. В пожежонебезпечний період крім прокладання мінералізованих смуг й догляду за ними, перекриття шлагбаумами другорядних лісових доріг та виставлення наочної агітації для захисту хвойних лісових масивів організовуються систематичні рейди з виявлення порушників правил поводження в лісі. На даний момент вже оштрафовано 6 осіб. Крім того, патрульними групами в ході проведення рейдів проводяться профілактичні бесіди з населенням, роздаються листівки, в яких описані основні правила поведінки в лісі. На сьогодні вже зареєстровано 25 випадків лісових пожеж, в яких від вогню постраждало 2 гектари лісу. Лише у двох випадках причиною загоряння була блискавка під час грози, у всіх інших — завинила людина. То ж любителі палити вогнища чи курити в лісі, схоплені, як-то кажуть "на гарячому”, відповідатимуть власним гаманцем. Подібні адміністративні правопорушення тягнуть за собою штрафні санкції від 2 до 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Переглядів: 912 | Додав: Kakmyc | Теги: лесные пожары, рейды, лесонарушения | Рейтинг: 0.0/0